Jelenlegi hely

Süssünk, süssünk valamit...

Azt is megmondom, hogy mit! Természetesen mindenféle karácsonyi finomságot!

Az adventi időszak a várakozásról és a készülődésről szól. A fények, a díszek, az illatok mind-mind köthetőek a karácsonyi időszakhoz. Bár idén a többség valószínűleg kisebb családi körben fog ünnepelni, a tartósabb kekszek sütögetését érdemes időben elkezdeni - már ha nem jár rá a család időnap előtt. 

Olyan recepteket hoztunk, amit a háztartásodban fellelhető "minikukták" is örömmel fognak készíteni. Szimplán is finomak, ha azonban van kedvetek kreatívan díszíteni még jobb móka. Ráadásul, akár ajándéknak is tökéletesek. 

Tudjátok, vannak azok a fotópárok "elképzelés vs valóság". Mi a valóságot fotóztuk... 

Karácsonyi "RÉMSZARVAS" avagy zserbógolyó rénszarvasnak álcázva

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg dió
  • 17 dkg baracklekvár
  • 20 dkg csoki
  • 1 evőkanál étolaj

A darált kekszet és a darált diót összekeverjük, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. A megformázott golyókat a hűtőbe tesszük hűlni.

Az összetört csokit az étolajjal gőz felett folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd a hideg golyókat leöntjük vele.

Díszítés: franciadrazsé a szemük és az orruk, az agancsuk pedig perec alakú ropiból készül.

Részeg hóemberek avagy Raffaello karácsonyi formában

A Raffaello golyókhoz kétféle krémet készítünk:

Az első krémhez szükséges alapanyagok:

  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg kávékrémpor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaniliás cukor

A cukrot a vízzel összeöntöm  és habzásig forralom. A nem forró, de még meleg szirupba mehet bele a másik három összetevő, egyenletesre keverem, majd a hűtőbe megy pihenni. (Fontos! A kávékrémport ne keverd simán a szirupba, mert azonnal csomós lesz és órákig kell vele szórakozni, mire feloldódik. Keverd össze először a kávékrémport a kókuszreszelékkel, és csak utána add a sziruphoz. Így a reszelék megakadályozza a csomósodást és egyenletesen lehet eldolgozni a krémet.)

A második krém:

  • 2,5 evőkanál liszt
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék

A lisztet, a cukrot és a tejet összeöntöm egy lábosba és folyamatos keverés mellett összefőzöm, besűrítem. Levéve a tűzről beledolgozom a vajat, majd a kókuszreszeléket. Szintén a hűtőben hagyom pihenni.

A két krémet közvetlenül a hűtőből kivéve gyúrom össze, formázom és kókuszreszelékbe forgatom. Aztán indulhat a kreativitás és a nevetés. Van azért, hogy csak részeg hóember és "löttyedtszarvú unicornis" sikerül...

Illatos keksz

Azt gondolom, itt inkább a forma a lényeg, nem is a tészta. Az illatos mézeskalácsok, fahéjas kekszek vagy a sima géptészta is kiválóan megfelel a célnak. A szorgos kis kezek pedig segítenek a szaggatásban, nyomdázásban. 

  • 35 dkg liszt 
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg méz
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 2 teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 15 dkg langyos puha vaj
  • fűszerek: 
  • 4-5 teáskanál fahéj
  • egy-egy késhegynyi őrőlt szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér,só, esetleg citromhéj.

+ 2 karácsonyi tippünk online adventi vásárunkból:

10%-os Süss Velem kedvezménykuponnal vásárolhatsz sütéshez szükséges eszközöket, kiegészítőket. 

További gyerekekkel együtt készíthető recepteket találsz Az útravaló sütik című mesés és szakácskönyvben.

Vidám készülődést!

Michelin Mónika és Gourmet Gabi :-)

- Kaposvárimamik -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére